Edilul constănțean a fost desemnat să reprezinte zona de sud-est a României în cadrul Summit-ului Partidului Popular European, care a avut loc astăzi la București.

La eveniment au participat 4200 de delegati din Romania dar si reprezentanti ai statelor member UE. Invitatii speciali al evenimentului au fost președintele României Klaus Iohannis, Manfred Weber – presedintele Grupului Popular European, presedintele Comitetului European al Regiunilor – Karl-Heinz Lambertz, alaturi de alte personalitati marcante ale PPE.

Festivitatea a fost deschisa prin vizita la standurile fiecarei regiuni din Romania , a delegatiei oficiale. Zona de SE a Romaniei a fost reprezentata la acest eveniment de primarul orașului Ovidiu, George Scupra, care a reprezentat județele: Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea si Buzau. 

Celelalte zone geografice au fost reprezentate de:
– Gheorghe Falca – primar Arad
– Ilie Bolojan – primar Oradea
– Marian Petrache – presedinte CJ Ilfov
– Adrian Vestea – presedinte CJ Brasov
– Adrian Dobre – primar Ploiesti
– Madalin Teodorescu – primar Balj, presedinte Asociatia Oraselor din Romania
– Gheorghe Flutur – presedinte CJ Suceava

Primarul orasului Ovidiu a fost prezentat ca model de succes în atragerea fondurilor europene la nivel regional, datorita celor 4 proiecte europene integrate de pe malul lacului Siutghiol in valoare totala de 27.910.584, 81 lei. Este vorba despre construirea Debarcaderului, Zona de relaxare si agrement, Parcul de recreere si reconstruirea partiala si punerea in valoare pentru integrarea in circuitul turistic a Castrului Roman din orasul Ovidiu.

(Visited 264 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.