Ministrul Justiției a invocat ca motiv pentru refuzul de a-l nominaliza pe vreunul dintre cei patru candidați este faptul că „nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale“, transmite g4media.ro

Partidul Național Liberal (PNL) critică respingerea de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, a tuturor celor patru candidați pentru șefia DNA, spunând că acest lucru arată abordarea politică în acest proces, în slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.

Este inadmisibil ca dintre cei patru candidați care și-au manifestat dorința de a ocupa această poziție Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare. Îi solicităm ministrului Justiției să dea explicații publice și să prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidaților. Este greu de înțeles cum niciunul dintre candidați nu a întrunit condițiile pentru a fi desemnat pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție”, a transmis PNL printr-un comunicat de presă.

Ne întrebăm dacă nu cumva Tudorel Toader așteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiției din România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Florin Iordache, și aplicarea principiului sovietic potrivit căruia <<reluăm procedura până iese cum vrem noi>>”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, liderul USR, Dan Barna, a criticat decizia ministrului Tudorel Toader. Barna a scris pe Facebook că ”e greu să găsești o a doua Viorica Dăncilă”, făcând referire la obediența șefei Guvernului față de liderul PSD.

E complicat, într-un termen atât de scurt, să găsești o Viorica Dăncilă, o marionetă perfectă, fără înțelegerea realității și fără conștiință pe care să o pui șefă peste anticorupție. Pentru că de asta are PSD nevoie. Nu și România! Sper totuși, speranța moare ultima, ca ministrul Justiției să propună un șef DNA care să ducă mai departe munca Laurei Codruța Kovesi. Și după aceea să plece!”, a scris Barna.

 

(Visited 108 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.