Social

Cum a reușit Năvodariul să ia fața Mamaiei: plaje cu nisip fin, apa mării sigură pentru copii și parcare gratuită

Plajele din Mamaia, supuse unor ample lucrări de înnisipare, au creat un adevărat val de nemulțumire atât în rândul operatorilir și agenților economici, cât și în rândul turiștilor.

Scris de 
 pe data 
22 iunie, 2021

Plajele au fost lărgite foarte mult, cu sute de metri în anumite zone, iar nisipul extras din mare în acest sens este plin cu scoici și pietre. Însă, cel mai mare pericol este creat de modificarea fundului mării în zona de mal. Apa devine brusc, în doar câțiva metri, foarte adâncă, iar salvamarii avertizează că inclusiv cei mai experimentați înotători se pot îneca din cauza modificării curenților.

Pentru prima dată, plajele din Năvodari au fost preferate de turiști, dar mai ales de constănțeni, în detrimentul celor din Mamaia. Plaje mai curate, nisipul foarte fin și apa mării sigură pentru copii au fost printre principalele argumente, aspecte sesizate inclusiv de operatorii de plaje.

Năvodari – Mamaia Nord

„Năvodari – Mamaia Nord este și rămâne o stațiune potrivită pentru familii, pentru cei care au copii mici. Plajele sunt curate și frumos amenajate, dar cel mai important intrarea în apă se face lin, gradual, fără pericol pentru turiști. Copiii se pot juca în apă fără grija că ar putea cădea în vreo groapă sau că apa va deveni brusc adâncă”, ne-a declarat și primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Plaja Navodari

De asemenea, foarte important, în Mamaia Nord – Năvodari parcarea este GRATUITĂ, în timp ce în stațiunea Mamaia (Constanța) parcarea se plătește cu 4 lei/ora. Astfel, un turist care a venit din vineri în Mamaia și a stat până luni a trebuit să scoată din buzunar aproape 400 lei, prețul pentru 2 nopți de cazare la un hotel de 3 stele.

Salvamar: „Pericol de înec în Mamaia”

Un mesaj de avertizare privind plajele din Mamaia a fost lansat și de salvamari, care atrag atenția că lărgirea plajelor a reconfigurat adâncimea Mării Negre în zona de îmbăiere.

Valentin Ivan, şef sector salvamari Mamaia, a declarat pentru Digi24 că „zona de îmbăiere este foarte îngustată faţă de anii precedenţi”.

„Dacă anul trecut am avut 150 de metri până la balize, anul acesta avem 20 de metri sau mai puţin. Vedeţi şi dumneavoastră, cam 10 metri sunt aici.” Zona de dincolo de balize este destinată exclusiv ambarcaţiunilor de agrement, în niciun caz îmbăierii. Apa este adâncă şi chiar şi cei mai buni înotători îşi pot pune viaţa în pericol”, a declarat salvamarul.

Actualitate