Cele șase zile au fost presărate cu momente menite să bucure fiecare locuitor al orașului, indiferent de vârstă și preferințe, întrucât organizatorii au oferit fiecărei categorii cel puțin un eveniment în care să se regăsească.

Astfel, în cadrul Zilelor Orașului Cernavodă, a fost organizat festivalul de muzica ușoară „Axiopolis ”, ce a reunit pe scena Casei de Cultura „I.D.Chirescu” peste 30 de copii talentați care s-au întrecut pentru câștigarea trofeului.

De asemenea, pentru cei pasionați de sport, Primăria Cernavodă a organizat, pe parcursul întregului eveniment, activități sportive precum meciuri demonstrative de handbal, basket, tenis cu piciorul, tenis de masă, concurs de șah dar și parade ale folclorului românesc și internațional la care au participat ansambluri din țară și din străinatate.

Totodată, sub privirile cernavodenilor, pe scenă au fost premiați sportivii clubului „Axiopolis” pentru rezultatele deosebite obținute la competițiile sportive naționale la care au participat pe parcursul anului, iar artiștii Casei de Cultură I.D. Chirescu din Cernavoda au încântat publicul prin momente de dans: Ansamblurile „Mugurelul” și „Audeo” și teatru – Piesa „Viața conjugală” oferită de tinerii actorii ai Trupei de teatru „Derdeluș”.

Nici iubitorii de artă nu au fost uitați de organizatori, în holul Primăriei Cernavodă, doritorii putând admira  impresionanta expoziție de pictură a tânărului artist Dobre Alin.

Desigur, în fiecare dintre cele șase zile de sărbătoare atmosfera a fost susținută de numeroși artiști naționali precum Nico, Trupa Vama, Adrian Daminescu, DJ Sava&Carine, Ruby, Mario Joy, Trupa Compact, Dj Project, Victor Socaciu, Zoia Alecu, Gipsy Casual, Ionuț Galani, Makidonia dar și de artiști locali: Aneta Stan, Angela Mogâlă, Manuel Bălănică, Adrian Mîrșu și Adrian Caba, locuitorii orașului bucurându-se să asculte o varietate de genuri muzicale: muzică ușoară, muzica folk-rock, muzică populară dar și muzică grecească și machidonească.

Ca în fiecare an, și de această dată Primăria Cernavodă a premiat cele mai longevive cupluri din oraș în cadrul evenimentului „Nunta de Aur”, iar seniorii fotbalului cernavodean s-au reunit pentru un joc demonstrativ.

De la evenimentele care au marcat în acest an Ziua Orașului Cernavodă nu au lipsit nici focurile de artificii care au celebrat, totodată, Ziua Marinei Române, serbată miercuri, 15 august.

 

(Visited 122 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.