Social

Cum i-a răspuns Teodosie unei femei care l-a întrebat cum poate ține postul dacă are un „soț pasional“

ÎPS Teodosie Petrescu. ©Hepta

În cadrul unei emisiuni difuzată la Radio Dobrogea, Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, a fost întrebat de o ascultătoare ce poate face pentru a ține postul în condițiile în care soțul său este „pasional“.

Scris de 
 pe data 
21 noiembrie, 2022

Teodosie a sfătuit-o pe femeie care voia să știe cum poate ține postul dacă soțul ei este „pasional” să găsească „o modalitate de-a-i împlini dorința“, pentru „armonia și unitatea familiei”.

„O doamnă spune că are un soț mai pasional. Vrea să se împreunească mai des domnul cu doamna și nu prea ține cont de post, de sărbători. Dacă doamna îi explică că nu vrea și că nu se poate, trece la amenințări și tot felul de acuze (…) Nu vrea să înțeleagă, e foarte pasional soțul și din cauza asta doamna se cam simte vinovată.

Și întreabă: trebuie să fiu la dispoziția lui când vrea el? Știu că în biblie scrie că nu mai sunt stăpână pe trupul meu și invers (…) Vrea să-i dați un sfat“, este enunțul formulat de moderatorul emisiuni, preotul Eugen Tănăsescu, care este și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Este bine să ții rânduiala, dar pentru armonia și unitatea familiei, este bine să găsești și o modalitate de a împlini“, a răspuns Teodosie.

Sunt multe situații, noi le întâlnim, duhovnicii, astfel de situații. Nu trebuie duse lucrurile la extrem, dar cu blândețe, poate pe parcurs, va înțelege că trebuie să fie socotite nu toate zilele la fel și să avem discernământ. Să distingem timpul de orice altă patimă (…)

Își aparţin unul altuia. Nu mai are el ce e al lui, nici ea ce e al ei şi aparțin unul altuia. Familia este ca o singură făptură (…) Iubirea toate le nădăjduieşte, toate le rabdă”, a răspuns Arhiepiscopul Tomisului în cadrul emisiunii.

Actualitate