Cei care au ascultat înregistrările susțin că un alt lucru care te lasă perplex, și care de data asta privește poliția, este faptul că cei din Caracal care au preluat cazul nu au încercat să-i dea sfaturi fetei: cum să se apere, cum să fugă, cum să încerce să-și semnaleze prezența echipelor care o căutau.

După ce operatoarea STS ”a expediat tăios legătura la poliție”, a început, spun martorii, un alt tratament nedemn aplicat victimei la telefon, transmite Libertatea.ro

”Au fost total ineficienți și neorientați spre salvarea, ci spre verificare Alexandrei”, sintetizează cei care au auzit înregistrările.

La finalul ședinței, parlamentarii s-au strâns în jurul generalului STS Sorin Bălan, ajuns în fruntea instituției după demisia șefului instituției, Ionel Vasilică.

Ofițerul de rang înalt le-a spus că nu scuză atitudinea operatoarei, că și-ar fi dorit să fie mai empatică și a încercat să o scuze, amintindu-le că ”Peste 40% dintre apelurile la 112 sunt false”. ”Dar depinde care este apelul, că dacă e răpire, cum să o tratezi așa?”, au răspuns parlamentarii.

Citește articolul integral AICI.

 

(Visited 714 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.