Actualitate

Cum sunt păcăliți militarii să plângă de mila generalilor cu pensii de 15.000 lei. Un SGP nu are pensie de 7.000 sau 10.000 lei, domnilor politicieni și amirali!

În spațiul on-line a început o veritabilă campanie pentru a mobiliza toți militarii împotriva impozitării pensiilor speciale.

Scris de 
 pe data 
19 septembrie, 2019

Cei care susțin această campanie sunt însă anumiți politicieni și generalii care sunt cu adevărat afectați de prevederile acestei legi. În mod fals se susține că toți militarii vor fi loviți de impozitarea pensiilor speciale. În realitate, doar militarii cu pensii peste 7.000 și 10.000 lei vor avea de suferit.

”Anunţ important pentru toţi militarii din România – slugile şi demagogii din echipa Viorica Dăncilă au decis să vă taie pensiile – exact invers decât au promis în 2016 – exact cum a făcut Băsescu în 2010. Proiectul pe care l-au depus la Senat şi pe care fac atâta tărăboi se referă la PENSIILE MILITARE alături de cele ale magistraţilor (fiind însă scutite pensiile parlamentarilor)!”, a scris, joi, pe Facebook, Victor Ponta.

Ceea ce nu spune sau nu știe domnul Victor Ponta este că nu toți militarii au pensii de peste 7.000 lei. De fapt, marea masă a militarilor, aici vorbind în special de gradați profesioniști, maiștri militari și subofițeri, nici nu visează la o asemenea sumă.
Un SGP iese la pensie în momentul de față cu puțin peste 2.000 lei, iar un subofițer în jurul sumei de 3.000 lei. Sunt multe situații însă și sub aceste praguri.

Deci, pe cine afectează în realitate această lege și mai ales de ce se încearcă isterizarea tuturor militarilor?
Este foarte simplu și ține în principal de mârșăvia și intereselor celor cu adevărat afectați.

Militarii afectați de impozitarea pensiilor speciale sunt în cea mai mare parte generali, amirali și o parte dintre colonei. Doar ei au pensii militare peste 7.000 lei și tot ei încearcă să creeze o falsă discuție, lăsând impresia că statul, prin această lege, a lovit în pensiile tuturor militarilor.

Potrivit calculelor, un general cu o pensie de 15.000 lei, dar care a contribuit la asigurările sociale pentru o pensie de 4.000 lei, va primi, după aplicarea noii legi, o pensie de 9.500 lei. Un colonel cu o pensie de 8.000 de lei, care a contribuit la fondul asigurărilor sociale pentru o pensie de 3.000 lei, va primi o pensie de puțin peste 6.000 lei.
Aceștia sunt militarii caresunt afectați, nu SGP-iștii cu pensii de 2.000 lei.

Actualitate