Așa că avem un oraș în care haitele de câini circulă nestingherite prin parcuri, prin curtea școlilor, printre blocuri și pe străzi. Animalele sunt flămânde, înghețate, dar nimeni nu face nimic.

Dacă Primăria nu știe cum să tratează problema, s-ar putea inspira de la Cluj -Napoca. Primarul Emil Boc a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de la biobaza din Cluj, despre cum sunt tratați câinii din oraș.

„Cluj-Napoca: Atenție suplimentară oferită patrupezilor fără stăpân pe perioada temperaturilor scăzute

Am verificat condițiile de găzduire a câinilor de la Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân din Cluj-Napoca. Avem 250 de câini, temperatura în adăpost este la nivelul de 7 – 9 grade, chiar și când este ger, hrana și asistența sanitară sunt asigurate. Mulțumesc colegilor mei de la RADP pentru grijă și implicare profesională.

Din cauza temperaturilor scăzute din această perioadă a anului, RADP a decis instituirea unei celule de criză capabilă să ia măsuri speciale atunci când situația o impune, pentru a veni în ajutorul patrupezilor care se află în adăposturi. Pentru a putea să le fie asigurat confortul termic, câinii sunt ținuți în interior, iar instalațiile de căldură funcționează la capacitate maximă.

De asemenea, personalul a fost suplimentat astfel încât să poată interveni operativ 24 de ore din 24, precum și în cazul unor situații neprevăzute”, a scris primarul Emil Boc pe Facebook.

Așadar, cuști încălzite, echipe de intervenții, hrană și asistență sanitară. Așa se acordă atenție câinilor comunitari…

 

(Visited 387 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.