Venit tocmai de la vila sa din Eforie, primarul Constanței, Vergil Chițac s-a dus să planteze un copăcel în parcul Tăbăcărie, ca să dea bine pe Facebook, așa cum a văzut că făcea și predecesorul său. Cu toate acestea, în timp ce săpa în fertilul pământ al patriei, unul dintre microfoanele jurnaliștilor a captat câteva sunete venite din spatele măștii de protecție a edilului.

Ceea ce la început părea a fi o serie de bombăneli și onomatopee indescifrabile, s-a dovedit a fi un dialog pe care Vergil Chițac îl purta cu el însuși.

Folosind o tehnologie avansată de procesare a sunetului, am reușit să redăm cu o precizie de 99,9% cuvintele rostite de primar în timp ce săpa ca și când mandatul său ar depinde de asta.

„Ce-ai făcut, mă, Vergile? Uite în ce hal ai ajuns! Ce ți-a trebuit, mă? Nu-ți era, mă, mai bine în Senat? Salariul mergea, delegații, sporuri, NATO, nebunii! Nu te deranja, mă, nimeni, nu te-ntreba nimeni nimic, banu’ venea gârlă… Ehe, ce vremuri!

Acum, na poftim, Vergile! Faci naveta de la Eforie, stai să dai explicații pentru fiecare chestie pe care o faci sau n-o faci și ai ajuns să dai și la lopată că să se vadă pe Facebook că ai activitate, că-ți pasă de verdeață, de chestii d-astea. Păi tu ești amiral, băi nene! Ești pensionar, profestor universitar! În halul ăsta ai ajuns să te cobori? În halul ăsta?!“, ar fi spus Chițac, urmat de o serie de cuvinte pe care le-am înțeles, dar nu le putem prezenta aici pentru că sunt cu p***, așa cum mai înjură el când crede că nimeni nu îl aude.

(Visited 515 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.