Umor

De ce cumpără turiștii porumb fiert pe plajă? Ca să aibă cu ce se șterge la fund după ce se cacă în mare

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
1 august, 2023

Un studiu finanțat de Uniunea Europeană arată că turiștii de pe litoralul românesc cumpără porumb fiert pe plajă pentru a avea cu ce șterge la fund după ce se cacă în mare. Potrivit cercetătorilor, 8 din 10 turiști mărturisesc că se simt ca acasă atunci când se șterg la fund cu tradiționalul cocean de porumb.

„De la an la an, industria vânzării porumbului fiert pe plajă ia amploare, vânzătorii ambulanți fac adevărate averi. Am fost interesați de ce un turist care plătește 1000 de lei noaptea de cazare la Mamaia consumă atât de mult din banalul porumb fiert, când el ar putea servi pe plajă mâncăruri alese. Concluzia fără echivoc a fost că nu mănâncă porumbul pentru gust, ci pentru a folosi coceanul de porumb după ce își face nevoile în apa mării”, a declarat coordonatorul studiului Ionel Cufureanu-Stropici.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Unul dintre participanții la studiu, Mihnea Gherțoi, domicilat în Galați, a mărturisit că se simte ca acasă atunci când se cacă în apa mării: „E ca la noi la Ciorăști, doar că acasă facem în grădină și aici în mare. Sentimentul e același, mai ales când la final aplicăm un ștulete abraziv între faliile dorsale. Îmi place mult la Mamaia, cu siguranță mai vin”.

Potrivit aceluiași studiu, cei mai civilizați turiști ar fi din București și Craiova. „Ei fac doar pipi în mare, treaba mare o fac între șezlonguri și o îngroapă în nisip”, au mai concluzionat cercetătorii.

Actualitate