Potrivit proiectelor aflate pe ordinea de zi și aprobate de consilieri, cele mai multe cluburi constănțene vor primi fonduri pentru anul competițional 2018-2019, însă nu și SSC Farul.

Conform primarului Decebal Făgădău, fotbalul constănțean nu va fi finanțat, întrucât, în cadrul clubului au existat mai multe probleme, cea mai mare fiind aceea că sigla și culorile FC Farul Constanța se află în proprietatea altcuiva.

Am avut o întâlnire cu domnul Ciprian Marica. Dânsul mi-a adus la cunoștință că a cumpărat palmaresul, sigla și culorile FC Farul Constanța, menționând că, dacă Municipiul finanțează o altă echipă cu numele Farul, va trebui să își apere investiția.

Astfel, dacă anul viitor noi finanțăm o echipă care are numele Farul, pe fotbal, și ni se deschide un litigiu, Curtea de Conturi sau orice altă instituție de control va veni să-mi spună: De ce ai finanțat pe cineva care nu avea dreptul la finanțare?

Din acest motiv, astăzi, Municipiul Constanța nu are alocare pentru fotbal. Acest lucru s-ar fi făcut printr-o rectificare de buget, așa cum am prezentat astăzi consilierilor locali, și printr-un proiect distinct, dar noi nu știm cu cine să mergem mai departe.

Gândiți-vă că dacă noi aprobăm o hotărâre, mâine titularul de drept al mărcii ar putea s-o atace în contencios. Păi noi ce facem, riscăm bugetul orașului? După ce am dat banii, care se cheltuie legal, să ne îndreptăm împotriva lor și să-i recuperăm. Știți foarte bine că s-a mai întâmplat așa. Eu vreau să-i ajut nu să-i încurc”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

În ceea ce privește transferul administrației stadionului Farul de la Minister la Autoritatea Locală, edilul a precizat că, deși hotărârea a fost aprobată de Guvern, predarea nu s-a făcut încă.

În cele din urmă stadionul s-a întors acasă, dar una este aprobarea hotărârii de guvern și alta este predarea efectivă a stadionului. Astăzi stadionul nu a fost predat către Municipiul Constanța.

Trebuie să se elaboreze un proces verbal de predare-primire, să se întocmească o comisie, să se transfere cu tot cu valori contabile. E o procedură birocratică. Hotărârea de Guvern a fost aprobată, dar stadionul nu se află încă în administrarea Municipiului”, a menționat Făgădău.

 

(Visited 185 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.