Eveniment

De ce sunt șoferii de BMW cei mai proști în trafic? Studiu: 4 din 5 BMW-uri, implicate în accidente

Scris de 
 pe data 
4 ianuarie, 2024

Statisticile arată că utilizatorii de BMW sunt cei mai proști șoferi din România. Nu mai puțin de 4 din 5 BMW-uri sunt implicate în accidente rutiere, fiind cea mai avariată mașină.

”Un studiu recent al companiei de date auto carVertical a dezvăluit care sunt cele mai avariate maşini din România, iar vehiculele marca BMW au ocupat primul loc pe listă. Această observaţie seamănă cu tendinţele din alte ţări, BMW fiind cea mai deteriorată marcă de maşini la nivel global. De cealaltă parte a spectrului, cu cele mai puţine incidente în trafic în România, se află Alfa Romeo. O altă concluzie a aceluiaşi studiu, în cadrul căruia au fost analizate date privind daunele din ultimele 12 luni, a fost că Porsche, Jaguar şi Mercedes-Benz sunt mărcile auto cu cea mai mare valoare medie a daunelor înregistrate”, arată studiul.

4 din 5 maşini BMW au fost implicate într-un accident, relevă studiul.

80,3% dintre toate BMW-urile din România care au fost verificate pe carVertical fuseseră avariate în trecut. Honda (79,3%), Hyundai (71,1%), Porsche (69,6%) şi Mitsubishi (68,5%) sunt, de asemenea, deteriorate des şi prin urmare cumpărătorii ar trebui să fie precauţi atunci când cumpără aceste mărci de maşini.

BMW se situează în fruntea listei celor mai avariate vehicule nu numai în România, ci şi în multe alte ţări din întreaga lume.

„BMW este o marcă de automobile foarte căutată, dar în ciuda faptului că vorbim despre un producător de vehicule de lux, modelele mai vechi şi mai accesibile ca preţ sunt adesea achiziţionate de şoferi tineri, fără experienţă. De asemenea, conform companiilor de asigurări, şoferii BMW sunt mai predispuşi să-şi asume riscuri atunci când conduc. Aşadar, nu este de mirare de ce se află în fruntea listei mărcilor de maşini cu cele mai frecvente daune”, explică Matas Buzelis, expert auto şi şeful departamentului de comunicaţii al carVertical.

Proprietarii de maşini ar trebui să verifice, de asemenea, istoricul vehiculelor lor pentru a afla dacă nu au daune ascunse care ar trebui investigate amănunţit de un mecanic.

”Este mult mai uşor să vinzi o maşină care are un istoric curat şi să negociezi cu cumpărătorii având dovada la îndemână. Maşinile Alfa Romeo din România sunt cel mai puţin avariate – doar 42,5% din toate vehiculele verificate pe carVertical au fost avariate. Renault (44,6%), Jeep (45,6%), Peugeot (46,4%) şi Nissan (46,5%) au procentaje asemănătoare”, se arată în studiu.

„Este absolut normal ca o maşină să fie implicată într-un accident o dată la 5 ani. Acest aspect poate fi legat şi de kilometraj. Cu toate acestea, vehiculele care au mai multe înregistrări de daune grave sunt dificil de deţinut sau de întreţinut. În mod surprinzător, carVertical a descoperit că anul acesta, cel mai mare număr de daune înregistrate pentru o singură maşină aparţine unui Volkswagen Passat. Acest vehicul a avut 32 de cazuri de daune înregistrate în raportul său”, spune Buzelis.

Vehiculele Citroen suferă cele mai puţine accidente – modelele Renault au avut în medie 1,77 daune descoperite pe carVertical, Alfa Romeo – 1,79, Renault – 1,81, Nissan – 1,88 şi Peugeot – 1,89.

Aceşti producători se concentrează pe producerea de maşini de clasă economică care nu atrag de obicei şoferii pasionaţi de viteză şi prin urmare ajung să aibă accidente mai rar.

Maşinile Porsche, Jaguar şi Mercedes-Benz deţin recordurile pentru cele mai costisitoare daune din România.

Actualitate