În cadrul ședinței Colegiului prefectural de miercuri, 27 martie, Horia Constantinescu a spus că stațiunile de pe litoral vor fi controlate de inspectorii OPC în perioada sărbătorilor, inclusiv de 1 Mai.

Șeful OPC spune că tematica acestor controale va fi, în special, de prevenţie. Constantinescu este optiomist în privinţa unităţilor de cazare şi alimentaţie publică ce vor fi deschise de sărbători.

Anul trecut au fost cinci sancțiuni și peste 136 de acțiuni de prevenție și îndrumare, dintr-un total de 150, deci am respectat această idee, mai ales că noi creăm și un precedent legat de momentul în care ceilalți aleg să-și deschidă porțile“, a spus Constantinescu.

Reamintim că în mini-vacanța de 1 Mai din 2018, pe lângă amenzile și avertismentele date, autoritățile au dispus și închiderea a nouă unități comerciale din Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord.

Sancțiunile cele mai dure au fost aplicate la cei care nu au respectat reguli de igienă, care au depozitat produse alimentare în condiții insalubre și a celor care nu aveau apă potabilă la chiuvetele din remorcile tip fast food.

 

(Visited 112 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.