Valerian Vasiliu dăduse Poliția în judecată după ce, pe 9 martie 2017, a fost sancţionat contravenţional cu 1.305 lei, reprezentând 9 puncte amendă.

Șoferul a murit încă din toamna anului trecut însă, recent, judecătorii ieşeni au decis că acesta îşi poate folosi în continuare permisul de conducere suspendat de Poliţie, transmite ziaruldeiasi.ro

Judecătorii au mai stabilit că bărbatul este îndreptăţit să primească înapoi şi jumătatea de amendă pe care a plătit-o la scurt timp după ce a primit o sancţiune contravenţională.

Procesul s-a judecat cu reclamantul mort, însă, la final, judecătorii au dat sentinţă definitivă prin care au decis ca șoferului mort să îi fie restituite amenda și permisul de conducere.

Juriștii contactați de publicația locală au precizat că legislaţia nu conţine prevederi exprese cu privire la situaţii precum cel al lui Valerian Vasiliu.

Legislaţia care reglementează răspunderea contravenţională nu prevede situaţia descrisă. (…) luând în considerare paralela pe care CEDO o face între contravenţie şi acuzaţia în materie penală, instanţa ar fi trebuit să constate încetată procedura”, a explicat avocatul Olivian Moroşanu pentru ziaruldeiasi.ro

 

(Visited 196 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.