Umor

Decizie scandaloasă! Elevii nu mai au voie să lovească profesorii în zona feței

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
12 martie, 2024

O decizie a Ministerului Educației a scandalizat, pe bună dreptate, elevii și părinții deopotrivă. Potrivit directivei, începând cu data de 1 aprilie 2024, elevii nu mai voie să-și lovească profesorii în zona feței și nici să folosească obiecte contondente când îi agresează pe aceștia.

În schimb, elevii pot în continuare să îi înjure, să îi scuipe, dar și să le aplice lovituri care nu pun în pericol viața profesorului.

Asociația Elevilor din Constanța a anunțat deja că va contesta în instanță decizia, pe motiv că încalcă dreptul elevului la libertatea de exprimare și manifestare în spațiul public.

„Nu e normal să îngrădești elevul. Vor să ne transforme în roboți, să ne ia din drepturi. Ne apărăm libertatea fiindcă oricum școala e pentru fraieri și dacă vrei să faci bani în viață nu ai nevoie de carte”, a declarat liderul Asociației, Emilian Salahoreanu.

Actualitate