Actualitate

Detalii incredibile. Falsul medic ginecolog, care profesează de 10 ani, a intrat la școala de meserii cu media 1,68 și a abandonat în clasa IX-a

Raluca Daniela Bîrsan (dreapta). Foto: Libertatea.ro

Falsul medic ginecolog care a lucrat în ultimii zece ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov nu a dat nici examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a și a fost repartizată, cu media 1,68, la o școală de arte şi meserii din Capitală, iar în clasa a IX-a s-a retras definitiv, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei, scrie Libertatea.

Scris de 
 pe data 
13 februarie, 2019

Verificările făcute de Ministerul Educaţiei, la cererea Libertatea, relevă că Raluca-Daniela Bîrsan nu doar că şi-a falsificat actul de rezidenţiat şi diploma de licenţă de la Universitatea de Medicină „Carol Davila” şi nu a dat bacalaureatul, dar nici nu a susţinut examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a, în 2003, când a terminat gimnaziul.

Media ei pe clasele V-VIII era de 6,72. În acea perioadă, pentru admiterea la liceu ponderea examenului de capacitate era de 75%, față de 25% media gimnaziului. Astfel, Raluca Bîrsan a obținut o medie generală de doar 1,68 la admiterea în liceu și a fost repartizată la un grup școlar industrial, Unirea, din Capitală: Școala de Arte și Meserii. A fost repartizată într-o clasă cu profil electromecanic, profil la care doar 4 elevi dintre cei veniți în acel an, 2003, luaseră examenul de capacitate. Grupul Școlar Industrial Unirea era cunoscut drept una dintre cele mai slabe unități de învățământ din Capitală, când venea vorba de rata promovării la bacalaureat. De exemplu, în 2008, doar doi elevi de la liceul din centrul Capitalei au luat Bac-ul. „De acolo s-a retras în clasa a IX-a, când dispare din statistica Ministerului Educației”, a comunicat o sursă oficială.

Actualitate