Familia lui Andrei Gheorghe a decis ca jurnalistul, găsit decedat luni seara în locuința sa, să fie incinerat. Ceremonia se va desfășura sâmbătă dimineața, la ora 10.00, la Crematoriul Uman „Vitan Bârzești” din București.

Biserică Ortodoxă a anunţat că respectă decizia fiecărui om, dar nu va participa şi nu va oficia nicio slujbă de înmormântare sau de pomenire.

Învăţătura Bisericii Ortodoxe refuză incinerarea. Niciun preot nu poate participa la un ceremonial de incinerare, pentru că e interzis. Nici slujbele de pomenire nu se fac. Probabil că familia va dori să facă slujbă de pomenire după incinerare. Se respectă decizia omului”, a spus preotul Visarion Alexa, citat de Mediafax.

De asemenea, apropiații lui Andrei Gheorghe au anunțat că la ceremonia de incinerare nu se vor ţine discursuri larcimogene, pentru că nici el, cu inteligenţa lui ascuţită şi ironia, chiar autoironia, care l-au caracterizat dintotdeauna, nu şi-ar fi dorit aşa ceva.

Citește și: Mesajul Petruței Gheorghe, fosta soție a lui Andrei Gheorghe: „Stătea prost cu răbdarea, s-a grăbit. Aşa era el, Naţiune, fiul tău Andrei, iubitul meu bărbat…”

Biserica a luat aceeași decizie și în 2013, după moartea celebrului regizor Sergiu Nicolaescu, care avusese dorința expresă ca trupul său să fie incinerat. Ceremonia a avut loc la același crematoriu la care Andrei Gheorghe va fi condus pe ultimul drum.

 

(Visited 819 times, 3 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.