Psihologul şi scriitorul britanic Kevin Dutton, specializat în sudiul psihopatiei, spune că “psihopaţii funcţionali îşi folosesc personalităţile detaşate, ferme şi carismatice pentru a reuşi în societatea de masă”. Acesta a realizat în cadrul cărţii sale “The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success” o listă a tipurilor de meserii care atrag cei mai mulţi psihopaţi. Topul celor 10 cariere alese de psihopaţi este întocmit în ordinea popularităţii.

Personalităţile media se află pe locul trei. Într-un job care necesită o mare atenţie a publicului, psihopaţii, cu narcisismul lor caracteristic, sunt infiltraţi destul de bine. În plus, pentru a lucra în mass-media e nevoie de asemenea de calm în faţa presiunii.

În „Confessions of a Sociopath: A Life Spent Hiding In Plain Sight”, autoarea M.E. Thomas, autoproclamată sociopat, susţine că fiind având această tulburare a ajutat-o să fie un avocat mai bun. Trăsăturile psihopatice cum ar fi încrederea de sine ridicată, sângele rece şi şarmul ar putea fi la îndemâna avocaţilor, ceea ce face avocatura al doilea domeniu cu cei mai mulţi psihopaţi.

În sfârşit, locul unu este ocupat de directorii executivi ai marilor companii. Aici, tacticitatea în faţa haosului reprezintă unul dintre atributele care îi califică pe psihopaţi pentru aceste funcţii. Uneori, aceştia creează dezastru în rândul competitorilor doar pentru a părea pe poziţii când ceilalţi, competiţia, se zbat să iasă din situaţii problematice.

Sursa: www.mediafax.ro

(Visited 204 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.