Discovery anunță că a început filmările pentru un documentar inedit în România: singura asistentă medicală care a fost angajată într-un spital public fără să dea șpagă, fără pile și relații.

Jurnaliștii britanici spun că au fost șocați să afle că în zilele noastre mai poate exista o astfel de persoană, iar documentarul își propune să edifice conjuncturile în care asistenta medicală chiar a fost angajată în urma unui concurs pe bune.

„Inițial am primit un pont: băă, este una Mioara la Constanța care cică s-a angajat în Spitalul Județean fără să dea șpagă. Am luat camera de filmat și hai în România. Și ce să vezi, chiar se confirma. Doamna Mioara a dat concurs și a fost angajată”, povestește James Nomoney Nojob.

În cadrul reportajului, doamna Mioara spune că nu se aștepta la așa ceva și că nu a mai povestit nimănui de teamă să nu fie discriminată.
„Vă dați seama ce rușine îmi era când mergeam la vestiar sau pe secție. Toate se lăudau: eu sunt fina lui doctorul cutare, eu sunt nepoata directorului, eu sunt iubita nu știu cui. Altele se dădeau mari câte mii de euro au dat ca să primească postul. Mă făceam de râs dacă spuneam ceva. M-ar fi tratat ca pe ultima săracă”, spune Mioara.

Managerul Spitalului Județean a confirmat că angajarea asistentei medicale s-a produs dintr-o eroare de calcul. Șefa de concurs nu actualizase tarifele, iar leul se depreciase considerabil astfel încât a rămas un post nerepartizat pe bani.

„Am aflat abia a treia zi după concurs de această eroare și era prea târziu. Am chemat-o pe doamna Mioara și i-am zis să spună Bogdaproste că doar ce m-a lăsat fără 6000 de euro. Asta e, banii vin, banii pleacă. Dar am luat măsuri și nu se va mai repeta”, a declarat managerul instituției, doctor Vasile Amitulesei.

Pe fir a intrat și premierul României Florin Cîțu, care a cerut imediat demiterea asistentei Mioara și înlocuirea cu o domnișoară pe nume Ramona Sugaciu, dansatoare la bară, membră în #echipacâștigătoare și #teamcîțu.

(Visited 1.393 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.