După ce l-au lovit cu pumnii în faţă de multe ori, cei doi l-au bătut și cu picioarele în cap, chiar și după ce bărbatul a căzut pe asfalt și a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Bătăușii, Tudorici Leonard Florian și Tudoreci Mihai Adrian, din Merișani, satul Malu Vânăt, ambii de etnie romă, sunt cunoscuți pe plan local pentru actele lor de violenţă din ultimii ani, însă până acum nu au pățit nimic.

Cătălin Plăiașu (48 de ani – Foto main dreapta), om de afaceri din orașul Curtea de Argeș ajuns în comă pe 24 iunie la Spitalul Județean Argeș după ce a fost bătut crunt și a murit pe patul de spital pe 1 iulie.

Victima administra o firmă din Pitești și mergea spre casă când două maşini aflate în trafic au început să se şicaneze după o depășire a unei coloane de autoturisme.

În comuna Merișani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în fața lui, iar șoferul și pasagerul din BMW, ambii de etnie romă, au coborât să-l ia la bătaie pe șoferul mașinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiașu.

Cătălin Plăiaşu a coborât şi el din maşină, cu gândul să îi calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească cu pumnii în față. Năucit de lovituri, Cătălin Plăiașu s-a lovit cu capul de asfalt, suferind un traumatism cranio-cerebral şi intrând în comă.

Cei doi cetăţeni de etnie romă – Tudorici Leonard Florian şi Tudoreci Mihai Adrian (foto dreapta) – au vrut să îl bată și pe șoferul cu care se şicanaseră, numai că acesta, văzând ce s-a întâmplat, s-a încuiat în maşină, după care a fugit.

Martori oculari spun că cei doi agresori erau într-un BMW X5, cu care şicanau maşinile pe drumul Curtea de Argeș-Pitești, forțând o tamponare şi obligând doi şoferi să oprească.

Cazul este cu atât mai dureros cu cât Cătălin Plăiaşu are o fată care luni, 1 iulie, a susținut proba la Limba Română a examenului de Bacalaureat și apoi a aflat că a murit tatăl său. Adolescenta a rămas acum orfană de ambii părinţi, după ce mama ei a murit acum câţiva ani din cauza unei boli teribile.

Cei doi agresori au fost arestaţi preventiv pe 24 iunie, dar au contestat măsura arestării preventive, o soluţie în acest caz urmând a fi dată marţi, 2 iulie.

 

(Visited 4.359 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.