Constanța

„Domnule Făgădău, cât timp vor mai plăti părinții paza școlilor, băncuțele elevilor, parchetul și tabla din clasă?”

Decizia primarului Decebal Făgădău de a aloca 10 milioane de lei clubului de handbal Dobrogea Sud și alte 7 milioane de lei către alte 3 cluburi sportive din Constanța a stârnit un val de indignare în rândul opiniei publice.

Scris de 
 pe data 
3 august, 2018

Constănțenii nu spun NU susținerii sportului, dar nu înaintea altor probleme ale orașului și, în niciun caz, într- asemenea manieră. Susținerea sportului de constănțean ar trebui să se facă prin investiții în infrastructură, construirea de terenuri și săli de sport, bazine de înot, nu prin plata unor salarii de zeci de mii de euro.

În urma mediatizării acestei chestiuni, o cititoare ne-a trimis un mesaj, cu rugămintea de a-l face public, în speranța că ar putea ajunge astfel și la urechile decidenților locali.

„Domnule Primar, recunosc că am citit plină de indignare inițiativa dvs de a aloca asemenea sume de bani unor cluburi sportive. Inițial, am crezut că sunt exagerări, deformări ale presei, pentru a scoate ceva senzațional în față. Dar nu a fost cazul. Așa că nu pot să nu mă întreb, domnule primar, ce s-ar fi putut face cu acești bani în Constanța? Să vă povestesc de locurile de joacă inexistente în oraș? Să vă povestesc despre cartierul în care locuiesc, Viile Noi, unde nu există nici măcar trotuare? Să vă spun că nu putem să stăm afară în curtea casei din cauza roiurilor de țânțari care ne atacă? Că hoții ne iau curțile la rând noapte de noapte fiindcă pe o rază de 5 cartiere nu e picior de polițist? De boschetarii care se adună la colț și își fac nevoile pe gardurile caselor, ziua în amiaza mare, iar Poliția Locală trece nepăsătoare pe lângă ei? Mă îndoiesc, domnule primar, că nu știți toate astea. Le știți foarte bine dar pentru dvs sunt lucruri minore, care nu vă pot aduce cine știe ce capital electoral. Dar pentru noi, mii de oameni, sunt importante.

Domnule Făgădău, pentru că mâine-poimâine începe școala, vă întreb: cât timp părinții vor mai plăti paza școlilor, băncuțele elevilor, parchetul și tabla din clasă? Ne-am săturat să ni se spună că nu sunt bani, când Primăria are obligația de a finanța învățământul. Am avut băiatul clasa pregătitoare și a trebuit să îi cumpăr până și scaunul și banca. Că cele oferite de școală erau prea înalte… Așa că, domule primar, din milioane alea date la clubul de handbal al PSD, puteați rupe ceva și pentru copii. Dacă nu pentru educația lor, că oricum a fi educat nu este o virtute pentru partidul din care faceți parte, atunci măcar pentru a avea unde să-și petreacă timpul liber. Cu respectul pentru funcția pe care o dețineți, vă îndemn să puneți mâna la treabă. Ioana.”

Actualitate