Organizația PNL Constanța atrage atenția că Direcția de Pază a Județului Constanța, instituție subordonată Consiliului Județean, a venit în fața consilierilor cu un preț fundamentat de 24,37 lei/oră pentru pază umană și 313 lei/lună pentru fiecare obiectiv. Prețuri care sunt de două ori mai mari decât cea mai scumpă și performantă firmă de pază care activează pe raza județului Constanța.

În timp ce firmele private care investesc în mașini, echipamente, sisteme de ultimă generație, pregătirea personalului au un tarif de listă de cel mult 16 lei (care se poate negocia în funcție de valoarea contractului) pentru pază umană și 150 lei/lună pentru monitorizare obiectiv, Direcția Județeană de Pază se transformă în instituție de lux, dar nu pentru angajați. Oare pentru cine?“, transmit cei de la PNL.

Calculat la cele 350.000 de ore de pază umană justificate în contract și cele 33 de obiective serviciu pază umană permanent și 14 obiective cu servicii de monitorizare, Direcția Județeană de Pază ar urma să primească din bugetul CJC, pentru anul 2019, aproape 9 milioane de lei.

Pentru aceleași servicii, cea mai performantă firmă de pază din Constanța ar fi solicitat doar 6 milioane lei, dar cu siguranță prețul ar fi putut fi negociat semnificativ.

Dilema care se naște este unde se duc cele aproximativ 3 milioane de lei din bugetul județului? Iar la această întrebare ar trebui să răspundă, în primul rând președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu. Este clar că aceste milioane nu se duc în investiții, în cofinanțări pentru proiecte europene, nici măcar la primăriile din județ care au nevoie disperată de bani.

Ați alocat anul trecut și anul acesta aproape 1 milion de lei pentru uniformele agenților de pază, în condițiile în care ei sunt aproximativ 150 de angajați, iar uniformele se schimbă cel mult o dată la 2 ani. Câte mii de euro costă, domnule Țuțuianu, uniforma unui agent de pază?“, se întreabă liberalii constănțeni.

În prezent, Primăria Constanța are pe masă un contract asemănător cu Divizia de Pază (al cărei acționar este Direcția Județeană de Pază) cu un tarif de 14,8 lei/ora pază umană (pentru 2018 tariful a fost de 13,3 lei), în timp ce RAJDP Constanța a contractat servicii private de pază la un tarif de 12 lei ora.

Domnule Horia Țuțuianu, în urmă cu doi ani, până să vă înscăuneze partidul președinte peste județ, Consiliul Județean Constanța avea contract cu Direcția Județeană de pază cu un tarif de 9 lei ora. Este scandalos și dubios modul în care dvs alegeți să faceți nevăzute milioane de lei anual din bugetul județului, în condițiile în care sunt comune întregi, la câțiva kilometri de biroul dvs, care sunt înecate în noroaie“, transmite PNL Constanța.

 

(Visited 510 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.