Pe filmarea trimisă, marți, 2 iunie, de Alexandru Ciubotaru pe telefonul fostei sale prietene, animalul ucis apare cu capul într-o baltă de sânge, zdrobit de gresia apartamentului.

După ce a văzut îngrozită filmarea, tânăra a sunat la numărul unic de urgență 112 unde a reclamat fapta.

IMAGINILE POT FI VĂZUTE AICI, ÎNSĂ VĂ AVERTIZĂM CĂ POT AVEA UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Polițiștii Secției 3 din Constanța au mers la domiciliul bărbatului acuzat, însă și după aproape trei zile de la reclamarea faptei, acesta este de negăsit.

Actul de cruzime față de bietul animal a stârnit o serie de reacții de revoltă din partea a sute de cetățeni. De asemenea, câteva zeci de reclamații au fost trimise online pe adresa oficială a Poliției: cabinet@ct.politiaromana.ro

Oamenii legii au deschis un dosar penal in rem pentru a cerceta fapta, iar tânărul este în continuare căutat de autorități.

„Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor cu intentie, fără drept.“, a transmis IPJ Constanța.

Potrivit Legii, maltratarea, schingiuirea, mutilarea animalelor, uciderea animalelor, cu intentie, fara drept, sunt infracțiuni.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amenda penală între 1.200 lei și 120.000 lei.

Începerea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

(Visited 984 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.