Actualitate

Două noi cazuri de infectare cu tulpina SARS-CoV-2 din Marea Britanie, depistate în România

Institutul Matei Balș a confirmat alte două cazuri cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută. Ambele persoane infectate sunt din București. Primul caz de infectare cu noua tulpină a fost depistat în România la începutul lunii ianuarie.

Scris de 
 pe data 
22 ianuarie, 2021

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare, informează Ministerul Sănătății. În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor„, se mai arată în informarea făcută publică de autorități.

O tânără din Giurgiu a fost primul pacient cu coronavirus din România la care a fost identificată tulpina din Marea Britanie a SARS-CoV-2, la începutul lunii ianuarie. Testul său a fost prelucrat tot în laboratorul Institutului Matei Balș din București.

Tânăra în vârstă de 27 de ani din Giurgiu, care a prezentat simptome ușoare și nu a rămas internată în spital după recoltarea probelor, nu a călătorit în Marea Britanie. DSP anunța la momentul repsectiv că încearcă să afle cu cine a intrat în contact femeia și de la cine s-ar fi putut infecta.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Actualitate