În notificare se arată că „Societatea Română de Televiziune (SRTv) a decis denunțarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat și completat prin Actele adiționale nr. 1/16 ianuarie 2018 și nr. 2/ martie 2018.

Anunțul a fost făcut de Gigel Știrbu, președintele Comisiei pentru Cultură și Mass-media din Camera Deputaților. Potrivit deputatului, motivele pentru care TVR a decis încetarea colaborării cu Dragoș Pătraru din cauza afirmațiilor pe care acesta le-a făcut în cadrul emisiunii:

Date fiind componenţa noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, comportamentul noului PDG, Doina Gradea, faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni – noi, cei de la «Starea naţiei», nu vom mai accepta să producem această emisiune aici, după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Nu facem muncă patriotică, departe de noi asta, dar spre deosebire de conducerea asta numită politic, noi am venit cu bani de acasă la TVR, am investit aici aproape 50.000 de euro, împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în decor, birouri, amenajări, tehnică, facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira, prin prezenţa noastră aici, o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public.

Cu toate acestea, Dragoș Pătraru susține că este dispus să nu lase lucrurile așa.

În legătură cu reacția la notificare, răspunsul îi va aparține avocatului. Vom face tot ce este omenește posibil ca telespectatorii noștri să vadă emisiunea la televizor din 6 august„, a declarat Dragoș Pătraru pentru Paginademedia.ro

 

(Visited 574 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.