Actualitate

DSP Constanța anunță focar de COVID la Căminul de bătrâni, Primăria dezminte

DSP Constanța a confirmat aseară, prin purtătorul de cuvânt, existența unui focar de COVID19 la Căminul pentru persoane vârstnice de pe str. Unirii din Constanța. Primăria Constanța dezminte însă informația și spune nu este confirmat nici măcar un singur caz.

Scris de 
 pe data 
25 martie, 2021

DSP Constanța anunța aseară că la Căminul pentru persoane vârstnice de pe str. Unirii este înregistrat un focar de COVID19, cu 10 persoane confirmate pozitiv.

În această dimineață, Primăria Constanța, instituție ce administrează Căminul, a transmis un comunicat de presă prin care dezminte informația furnizată de DSP.

„La testarea RT-PCR din data de 24.03.2021 au fost recoltate 129 probe, iar  la momentul apariției în presă a articolului respectiv, la DSP nu existau rezultate care să ateste cazuri de infectare cu COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice, persoanele depistate cu rezultate pozitive la testările anterioare nu mai erau în izolare, așadar în data de 24.03.2021 nu exista niciun caz pozitiv în rândul beneficiarilor sau angajaților, deci nu poate fi vorba de apariția unui focar de COVID-19”, se arată în comunicatul Primăriei.

De asemenea, reprezentanții municipalității spun că ultimele cazuri confirmate, 6 la număr și doar în rândul angajaților, au fost confirmate în data de 10 martie: „La testarea din data de 10.03.2021 au fost depistate 0 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și 6 cazuri pozitive în rândul angajaților, angajații cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 10.03.2021 – 23.03.2021”.

Actualitate