Umor

După azilele groazei, în Mamaia au apărut hotelurile groazei: turiști flămânzi, bătuți și legați de pat ca să nu plece în Eforie

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
31 iulie, 2023

În urma scandalului național privind azilele groazei, autoritățile au demarat controale în toată țara pentru a verifica modul și condițiile în care sunt cazați și îngrijiți bătrânii în aceste cămine.

Așa se face că echipele de control au descoperit în Mamaia o adevărată rețea a hotelurilor grozei, construită și administrată exact după modelul căminelor pentru bătrâni.

Turiști din țară au fost găsiți flămâzi, bătuți și legați de pat după ce au vrut să plece la Eforie. Mai grav, turiștii care veniseră cu tichete de vacanță erau ținuți la subsol, încuiați în magazii sau spălătoare și hrăniți doar cu pâine și apă.

„Am venit cu familia la mare, la Mamaia, la un hotel de 4 stele. Când i-am zis patronului că vreau să ne facem singuri ciorba în cameră parcă a înebunit. Ne-a încuiat în cameră, ne-a bătut cu o legătură de praz pe care o aveam la noi pentru masa de prânz. Pe nevastă-mea Lenuța a legat-o de pat când a spus că ne-am găsit cazare ieftină la Eforie”, povestește cu lacrimi în ochi Petrică Iatămareafă.

Anchetatorii spun că turiștii care veneau la hotel cu tichete de vacanță erau ademeniți în subsolul hotelurilor și ținuți încuiați acolo pe durata întregului sezon.

Unul dintre patronii hotelurilor groazei se apără și spune că turiștii au primit exact ceea ce căutau, mai exact condiții de Mamaia. „Erau bine îngrijiți, primeau trei mese pe zi, uneori noaptea îi scoteam pe acoperiș să vadă marea. Iar de pat îi legam doar pentru a-i opri să își facă rău singuri fiindcă voiau să plece la Eforie. Doamne ferește, cine știe ce mâncau pe acolo și se îmbolnăveau”, a relatat Fane Crăpățeastă, patron de hotel.

Actualitate