După ce a anunțat public că atât el, cât și familia sa, consumă cu încredere apă de la robinet, primarul Constanței, Decebal Făgădău revine cu o nouă declarație: „Copiii mei își fac lecțiile la lumânare!

Pentru a întări încrederea constănțenilor în calitatea apei oferită de RAJA SA, vineri, 31 august, la inaugurarea noii stații de epurare, Făgădău a vrut să sublinieze că băutul apei de la robinet este un exemplu de „mândrie națională“. (video real mai jos)

Plin de entuziasm, după ce consilierii l-au convins că toată lumea a crezut că el chiar bea apă de la robinet, edilul a mers în fața Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“, de lângă Arhiepiscopia Tomisului, unde a ținut un discurs emoționant.

Stimați constănțeni! Trebuie să ne amintim de valorile și de mândria noastră națională, de biserică și de tot ceea ce reprezintă. Trebuie să ne întoarcem la tradiții, la lumânări! Nu spun asta pentru că, întâmplător, Arhiepiscopia Tomisului comercializează cele mai ieftine și de calitate lumânări pe care le-am văzut vreodată, ci pentru că lumânarea nu este un simplu obiect de ceară.

Încărcătura plină de simbolism și tradiție a lumânării ar trebui să ne ghideze în tot acest întuneric al zilelor noastre. După ce am văzut procesul de creație, evlavia și tehnologia folosite în crearea acestor produse, vă mărturisesc că atât eu, cât și familia mea, folosim cu încredere lumânările de la Arhiepiscopia Tomisului.

Copiii mei își fac lecțiile la lumânare! Să nu uităm, dragi constănțeni, că marii noștri scriitori au creat capodopere la lumina lumânării. Haideți să nu le aprindem numai de Paște, la o nuntă, la o înmormântare sau parastas sau când ne rugăm și îi cerem ceva lui Dumnezeu… Haideți ca împreună să profităm de o perioadă de reduceri la lumânările Arhiepiscopiei Tomisului și să ne întoarcem la tradiții, la mândria națională. Vă mulțumesc!“.

La încheierea discursului, directorul RAJA, Felix Stroe, care între timp a fost adus pentru a ocupa spațiu în fundal, a bătut din palme de patru ori, după care s-a urcat în mașină și a plecat.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie Petrescu a fost atât de mișcat de gestul lui Făgădău, încât i-a promis că până la sfârșitul mandatului de primar va mai construi încă trei biserici în Constanța, unde are el chef. Totodată, în semn de recunoștință, primarul a primit cadou și un candelabru din secolul XVII, cu suporturi pentru 435 de lumânări, fără ca acestea să fie incluse.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 2.129 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.