Premierul Viorica Dăncilă a fost foarte impresionată de drama familiei Moromete, după ce a viziont „acel documentar frumos“ pe un ecran ce i s-a părut puțin cam mare. Imediat după ce a ieșit din sala de cinema, Dăncilă a cerut ca a doua zi să i se programeze o vizită la Câmpia Dunării, vizibil bulversată de numele satului și de faptul că acolo totul este alb-negru. „Nu credeam că pe Dunăre poate exista o câmpie pe care să fie și un sat cu oameni. Extraordinar!“.

Este foarte curioasă să vadă cum arată de aproape oamenii în alb-negru și cum trăiesc ei așa, în alb-negru. „Pe ecran nu am văzut, dar sunt curioasă să știu și eu, spre exemplu, o varză de acolo, cum arată ea!

De asemenea, Dăncilă a fost vizibil mișcată… de un agent SPP care a trezit-o dintr-o ușoară ațipeală în timpul vizionării. Premierul este de părere că acea colectivizare despre care se tot vorbea acolo, nu e bună. „Colectivizarea nu e bună“, a spus Dăncilă. „Mi-a părut rău când am văzut că se ceartă cu copiii din cauza pământului. Sper să fie chemați în emisiunea Simonei Gherghe, la Antena 1 și să-și rezolve problemele“.

Premierul crede despre Ilie Moromete că este un domn cumsecade și că ar vrea să-i ofere un loc de muncă pe la Guvern, considerând că are multe idei bune. „Pare un domn cumsecade și are multe idei bune. Eu l-aș angaja la Guvern“, a mai adăugat ea. „Despre doamna Catrina nu pot spune același lucru. Femeia trebuie să știe care e locul ei și să facă ce i se spune“.

Nici despre Niculae, mezinul familiei Moromete, premierul nu are o părere foarte bună. „Este un copil foarte încăpățânat și nu ascultă de tatăl său. În loc să stea acasă și să lucreze pământul, el vrea la școală și la București. Da, eu înțeleg, toți vrem la București, dar pentru asta nu trebuie neaparat școală“, a concluzionat Dăncilă.

Foarte entuziasmată, premierul a mai spus că în zilele următoare va face o vizită la mormântul domnului Lăzărescu, despre care a auzit că și el a fost un domn cumsecade.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

(Visited 254 times, 2 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.