Un experiment desfăşurat de cercetătorii brazilieni din oraşul Manaus a arătat că un sfert dintre pacienţii care au primit doze mari de clorochină au dezvoltat aritmii cardiace, prezentând astfel un risc sporit de deces. Daily Mail notează că testul a fost efectuat iniţial pe 81 de pacienţi, acestora fiindu-le administrată o doză de 600mg de clorochină, informează mediafax.ro.

Testele efectuate în Brazilia erau planificate pentru administrarea clorochinei la 400 de pacienţi, însă primele ofbservaţii au dus la oprirea acestora. Sursa citată scrie că un sfert dintre cei 81 de pacienţi cărora li s-a administrat o doză de 600mg de clorochină de două ori pe zi, timp de 10 zile, au dezvoltat probleme cu ritmul cardiac. Altui grup i s-a admnistrat o doză de 450mg de două ori în prima zi, apoi o singură dată la 24 de ore pentru 4 zile.

Cercetătorii au notat că un singur pacient a arătat semne de îmbunătăţire a stării de sănătate după tratamentul cu clorochină.

Primele dovezi pe seama posibilităţii ca acest tratament să afecteze inima au fost consemnate în China, după un test efectuat pe 416 pacienţi spitalizaţi. 20% dintre aceştia au prezentat ulterior înrautăţirea, fie ea şi temporară, a ritmului cardiac.

De notat este şi faptul că înrăutăţiera ritmului cardiac a fost observata la pacienţii cu afecţiuni pre-existente.

(Visited 1.264 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.