Eveniment

Elevă de 14 ani, în comă profundă după ce s-a înecat cu un jeleu la școală. Manevra Heimlich ar fi putut fi salvatoare

Medicii spun că adolescenta este în comă profundă și necesită susținerea funcțiilor vitale.

Scris de 
 pe data 
27 aprilie, 2023

O fată de 14 ani dintr-o localitate din județul Cluj este internată în comă, la terapie intensivă, după ce s-a înecat cu un jeleu. Incidentul a avut loc în timp ce adolescenta era la școală, iar medicii spun că s-a pierdut timp prețios până când o ambulanță a ajuns la școală și că fata putea fi salvată prin manevra Heimlich, executată corect, informează hotnews.ro.

Incidentul a avut loc miercuri la școala gimnazială din localitatea clujeană Geaca, fata intrând în stop cardio-respirator după ce s-a înecat cu un jeleu, scrie dej24.ro.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Medicii spun că adolescenta este în comă profundă și necesită susținerea funcțiilor vitale.

”Fetița a ajuns în comă profundă și necesita suport hemodinamic și respirator. Funcțiile vitale sunt susținute prin medicamente și ventilație mecanică”, a declarat medicul Daniela Dreghiciu de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

„Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fetiței a fost lipsit de oxigen. De aceea încurajăm pe toată lumea să-și însușească măsurile de prim ajutor. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare”, a declarat medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla, conform dej24.ro.

Actualitate