Educaţie

Elevii care deranjează orele vor fi trimiși în săli de detenție

Scris de 
 pe data 
14 iunie, 2024

Elevii care deranjează orele vor putea fi scoși din clasă și ținuți, sub supravegherea unui cadru didactic, într-o sală specială, unde vor citi, rezolca exerciții sau vor putea desfășura alte activități specifice.

Noutatea se regăsește în proiectul de Statut al Elevului 2024, pus în consultare publică de Ministerul Educației miercuri seară, 12 iunie, informează edupedu.ro.

„În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc.

În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat”, se arată în documentul pus în dezbatere publică de Minister.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate