Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat oficial Ministerului Sănătății, pe 1 martie 2021, ca orele din școlile speciale să se desfășoare față în față, cu prezența fizică a elevilor, indiferent de scenariu, mai puțin dacă localitatea intră în carantină.

A doua zi, pe 2 martie 2021, Ministerul Sănătății, prin răspuns oficial al secretarului de stat Andreea Moldovan, a respins solicitarea: „Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.

“Nu înțeleg de ce nu pot să-i lase pe toți copiii cu cerințe speciale de la toate clasele să vină fizic la școală indiferent de scenariu. Ei sunt cinci în clasă, au câte două profesoare, pot să împartă clasele în două eventual”, a declarat aceasta.

În scenariul galben, copiii de clasele V-VII din școlile speciale învață online, iar odată ce se trece în scenariul roșu într-o localitate, și la școlile speciale elevii din anii terminali trec în sistemul hibrid. Aceasta este teoria. În practică, însă, este imposibil de lucrat online cu elevii care au cerințe speciale, a explicat pentru Edupedu.ro mama unui elevul de 14 ani cu autism, care se află în prezent în clasa a IV-a.

„Este absurd să ceri abilități digitale de la un copil cu handicap grav”, spune mama băiatului, care este asistentă medicală la o maternitate. În trecut, când școala s-a închis cu totul din cauza restricțiilor impuse de autorități, ea a fost nevoită să își ia trei luni de concediu fără plată ca să poată sta cu copilul ei, acesta având nevoie de însoțitor permanent. “Nu înțeleg de ce nu pot să-i lase pe toți copiii cu cerințe speciale de la toate clasele să vină fizic la școală indiferent de scenariu. Ei sunt cinci în clasă, au câte două profesoare, pot să împartă clasele în două eventual”, a declarat aceasta.

Sursa și articol complet: Edupedu.ro

(Visited 433 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.