Educaţie

Elevii vor primi tablete, pentru a le ușura ghiozdanele. Anunț făcut de Ministrul Educației

Ministrul Educației a anunțat că proiectul prin care fiecare elev va primi o tabletă devine prioritar, pentru a rezolva problema greutății ghiozdanelor școlarilor.

Scris de 
 pe data 
14 februarie, 2019

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe au dat raport favorabil bugetului Ministerului Educației Nationale, în valoare de 30.829.261.000 lei, în creștere cu 46,73% față de 2018.

Au fost 20 de voturi favorabile, 14 împotrivă și patru abțineri.

Ecaterina Andonescu a adăugat că se urmărește punerea la dispoziția școlarilor și elevilor a unor tablete astfel încât să se rezolve problema greutății ghiozdanului.

Proiectul de digitalizare devine prioritar si pentru Romania, din surse nerambursabile, dar cu resurse in bugetul nostru, incercam de dezvoltam acest proiect pe care l-am numit – Romania digitala – un proiect care este gandit sa faca un salt in creseterea interactivitatii scolii si in continutul redarii, prin dispunerea la fiecare clasa a unei table inteligente si prin atribuirea copiilor din gimnaziu si din liceu a cate unei tablete. in felul acesta rezolvam si problema greutatii ghiozadanului pe care copii il poarta in spate„, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a declarat, în cadrul dezbaterilor pe raport, că în buget este cuprinsă și construirea de grupuri sanitare pentru cele 1.489 de școli cu toalete în curte.

 

Actualitate