Aproape 30.000 de copii au fost prezenți aseară pe Arena Națională la meciul de fotbal România-Norvergia, contând pentru calificarea la turneul european din 2020.

Din cauza incidentelor de la partidele precente, când huliganii români au avut scandări rasiste, au aruncat fumigene pe teren și s-au comportat ca ultimii golani, FIFA a sancționat echipa națională a României, obligând-o să joace fără suporteri în tribune.

Din fericire, o nouă prevedere a forului internațional prevede ca în asemenea cazuri copiii sub 14 ani să poată asista la meci. Astfel, 29.800 de copii, un record mondial, s-au afalt în tribune marți seară.

Impactul acestei prezențe a fost unul neașteptat. O țară întreagă a lăcrimat acasă, în fața televizoarelor, când a auzit cel mai inocent și pur imn național cântat vreodată, nu doar pe o arenă sportivă. 30.000 de copii au cântat Deșteaptă-te Române, momentul fiind copleșitor inclusiv pentru antrenorul Cosmin Contra și jucătorii naționalei, care au ascultat cu lacrimi în ochi imnul.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.