Era puțin trecut de ora 11, vreme călduroasă de sfârșit de august, în zi de mare sărbătoare – Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Alarma suna la Detașamentul de Pompieri Constanța Oraș, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori. Cineva, undeva, avea nevoie de ajutorul salvatorilor. De data aceasta un incendiu la o casă de pe Strada Tabla Buții, provocat de o butelie montată necorespunzător. Proprietarul a schimbat butelia și a verificat cu flacără dacă scapă gaze. Imediat, recipientul metalic s-a aprins și a început să scuipe flăcări.

În aproximativ 10 minute, mai repede ca niciodată parcă, își amintesc salvatorii, au ajuns la fața locului. Mergea totul ca uns. Constanța e aglomerată vara, mai ales în zona Delfinariu unde era sesizat incendiul. Dar acum toate drumurile erau „deschise” Din păcate, avea să fie ultimul drumul pentru pompierul Marius-Daniel Fripis, comandantul de detașament.

În câteva minute, pompierii erau la fața locului. Primul care a intrat a fost plutonierul Marius Daniel Fripis. În urma lui, colegii se pregăteau să intervină. Dar nu a mai fost cazul. O explozie puternică a zguduit întreg cartierul. Focul și-a luat din nou tributul. De data aceasta un salvator. Pe Marius Daniel Fripis. Pompierul nu a avut nicio șansă, murind pe loc în urma exploziei. Colegii săi, prieteni de mulți ani, au asistat neputincioși, cum „fratele” lor și-a pierdut viața la 2 metri de el.

Au trecut patru ani de la acea tragedie, iar Dani este la fel de prezent și viu în imima și sufletul familiei și colegilor. Colegii de la ISU Dobrogea au transmis cu acest prilej un mesaj:

Se spune ca timpul vindeca rănile, dar nu îl vom uita niciodată! În urma cu 4 ani, pe 29.08.2015, un coleg de-al nostru și-a pierdut viata pentru stingerea unui incendiu la o butelie, care ulterior a explodat, în municipiul Constanța.
Astăzi, aducem un pios omagiu camaradului nostru sublocotenent post-mortem Fripis Marius Daniel. Veșnic în vom păstra în memoria noastră ca pe un erou”.

 

(Visited 1.984 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.