Potrivit polițiștilor, bărbatul, în vârstă de 81 de ani, a fost sunat în cursul serii de sâmbătă, 26 ianuarie, în jurul orei 22.00.

Cei care l-au apelat erau doi bărbați, care s-au recomandat ca fiind fiul acestuia și un medic. Indivizii au încercat să-l convingă pe bătrân să le trimită suma de 10.000 de euro, necesară pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra fiului.

Pensionarul nu s-a lăsat păcălit și a sunat-o pe fiica sa pentru a verifica informațiile. Femeia și-a dat seama că tatăl ei a fost o posibilă victimă a unor escroci și a sunat imediat la poliție, cazul fiind preluat de agenții Secției 3 din Constanța.

Un alt caz a fost înregistrat duminică seara, în jurul orei 23.00, când o bătrână din localitatea Lipnița, județul Constanța, a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care i-a spus că este medic. Acesta i-a povestit femeii că fiica ei a fost victima unui accident și că este necesară transportarea ei la un spital din București. Pentru asta, bărbatul i-a cerut suma de 1.500 de lei. Bătrâna și-a dat seama că ar putea fi o înșelăciune, a încheiat convorbirea și a sunat la poliție.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

 

(Visited 147 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.