Actualitate

„Este o boschetăriță“. Cuvintele rostite de un medic din Urgență despre o bătrână care așteptase ore în șir

Sursa foto: Facebook / Luiza Ilie

Un caz revoltător a devenit viral în mediul online, după ce pe Facebook au fost publicate fotografii și experiența de care ar fi avut parte o bătrână în Urgența spitalului din Ploiești.

Scris de 
 pe data 
3 aprilie, 2018

Un martor a scris pe Facebook că femeia fusese adusă de o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, după ce a fost găsită căzută pe stradă.

Totul s-a întâmplat, sâmbătă, 31 martie și, potrivit martorului, bătrânica a stat ore în şir pe un scaun fără să fie băgată în seamă.

Cineva îi dă o banană bătrânei, apoi nişte tineri îi aduc o sticlă de apă minerală şi un pahar de plastic şi o ajută să bea. Trei pahare de apă a băut săraca. Asistenta de la Triaj cheamă o infirmieră să o ducă în sală. Ajutată de doi tineri, o aşează pe bătrâna care abia se ţinea pe picioare într-un căruţ şi merge în serviciul de urgenţă.

În sala de aşteptare, lumea răsufla uşurată pentru că, după 5 ore, bătrânica este băgată în seamă. Dar minunea a ţinut 10 minute după care bătrâna este scoasă din nou în sala de aşteptare„, a scris pe Facebook, martorul Luiza Ilie, cea care a publicat și fotografiile din Urgență.

Șocul pentru toți cei prezenți la acel moment în sala de așteptare a UPU Ploiești a venit în momentul în care, după ce femeia a fost scoasă și pusă din nou să aștepte, își face apariția medicul de gardă.

Medicul de la Triaj, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenţia asistentei să nu îi mai deranjeze căci bătrâna este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o să aibă timp. S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teamă că vom fi consideraţi boschetari şi alungaţi din serviciul UPU Ploieşti de gardienii care ne urmăreau fiecare mişcare„, a mai scris Luiza Ilie.

 

Actualitate