Sănătate

Este sau nu este AUR DERM® MIMOSA un produs „FALSIFICAT”? Prima reacție a companiei după acuzațiile autorităților austriece

Autoritatea Federală pentru Siguranță în Sistemul de Sănătate din Austria (BASG) a publicat pe 19 decembrie 2018 un avertisment cu titlul “Pretinsul produs natural este în realitate un medicament falsificat“, referindu-se la produsul romanesc „AUR DERM® MIMOSA.

Scris de 
 pe data 
6 ianuarie, 2019

Autoritatea Federală pentru Siguranță în Sistemul de Sănătate din Austria (BASG) a publicat pe 19 decembrie 2018 un avertisment cu titlul “Pretinsul produs natural este în realitate un medicament falsificat“, referindu-se la produsul romanesc „AUR DERM® MIMOSA.

Autoritatea Federală pentru Siguranță în Sistemul de Sănătate din Austria (BASG) avertizează că produsul nu respectă compoziția scrisă de etichetă și în prescripții, conținând substanțe precum Diclofenac, Lidocain, Benzocain, Procain, Clobetasolpropionat și Ketoconazol, asta deși produsul este etichetat ca fiind unul 100% natural.

La aproape 3 săptămâni de la acuzațiile aduse de autoritățile austriece, compania care produce „AUR DERM® MIMOSA” a avut astăzi prima reacție, justificând întârzierea cu faptul că a fost vacanța sărbătorilor de iarnă.

LAUR MED PLANT, compania care produce „AUR DERM® MIMOSA”, spune că autoritățile austriece nu a solicitat în mod oficial mostre ale produselor încriminate.

„Desi intelegem pe deplin misiunea autoritatilor mai sus enuntate, mentionam faptul ca nu ne-au fost solicitate, pana in prezent, pe cale formala, mostre ale produselor noastre pentru a fi testate de catre autoritatile austriece, si , ca atare, sunt cateva elemente ce ridica semne de intrebare. In acest sens, subliniem inca o data faptul ca suntem la dispozitia autoritatilor in a oferi produsele noastre fabricate in mod controlat, din produse naturale, sub atenta supraveghere in laborator, asigurand astfel o sursa clara pentru orice teste considerate potrivite”, susțin reprezentanții companie, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, compania subliniază faptul că în realizarea produselor „AUR DERM® MIMOSA” nu se folosesc decât componente naturale și respinge vehement acuzațiile aduse de autoritățile austriece.

„Misiunea noastra este de a oferi produse cu principii active naturale care sa amelioreze/atenueze efectele afectiunilor mentionate pe ambalaj si, ca atare, nu concepem utilizarea altor componente de natura sintetica si respingem vehement acuzatiile / presupunerile. In clarificarea aspectelor defaimatoare care iata, au dus la crearea unui val de neincredere printre clientii nostri fideli, am comunicat si intarim faptul ca suntem de acord cu testarea in conditii optime a produselor si asumarea rezultatelor”, se mai arată în postarea semnată de „echipa” AUR DERM.

 

 

Actualitate