Actualitate

Eugen Tănăsescu îl compară pe Patriarhul Daniel cu Papa. „Va trebui și BOR să-și facă propriul stat“

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului îi ceartă pe românii care se bucură de venirea Papei Francisc în România și sugerează că și Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar trebui să-și facă propriul stat, așa cum este Vaticanul.

Scris de 
 pe data 
30 mai, 2019

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Eugen Tănăsescu, cel care a făcut numeroase declarații controversate, printre care și cea în care îi numea muiengiști pe protestatarii din Piața Victoriei, pune pe același palier procedurile de protocol ale traseului Suveranului Pontif în România cu dreptul de încălcare a regulilor în trafic de care beneficiază Patriarhului Daniel.

Declarația preotului Eugen Tănăsescu, care mai spunea că „dacă nu mergi la Referendumul pentru familie ești gay“, este de-a dreptul halucinantă.

Românii sunt aproape fericiți că se blochează circulația pe traseul Papei Francisc la București, iar toate reclamele de pe traseu vor fi date jos. Asta, în vreme ce pentru dubița Patriarhului a fost ditai scandalul național că a trecut la un semafor.

Vezi, dacă cere Vaticanul, se poate. Probabil, va trebui și BOR să-și facă propriul stat…“, a scris Tănăsescu.

Incidentul cu mașina BOR la care face referire Tănăsescu s-a petrecut imediat după accidentul în care și-a pierdut viaţa polițistul Bogdan Gigină, motociclistul din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea. Pe internet s-a viralizat un clip (video mai jos) postat de un șofer care stătea la semafor și pe lângă care a trecut pe roșu, oprind traficul, o mașină de poliție cu girofar, deschizând drumul unei mașini a Patriarhiei, cu numărul B-104-BOR. Așa a aflat opinia publică de faptul că și înaltele fețe bisericești beneficiază de coloană de poliție, în baza unui protocol încheiat între Biserica Ortodoxă și Ministerul de Interne.

 

Actualitate