Actualitate

Europarlamentar: Fiecare zi de guvernare a PSD este o zi în care Guvernul se află cu mâna în buzunarele oamenilor

Europarlamentarul Siegfried Mureșan alături de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă

Aflat în vizită la Constanța, europarlamentarul și purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE) Siegfried Mureșan, și-a anunțat apartenența la Partidul Național Liberal (PNL) și a vorbit despre mai multe probleme pe care le întrevede în oraș, precum și despre actuala guvernare Dragnea-Dăncilă.

Scris de 
 pe data 
23 iunie, 2018

Constanța a devenit unul din polii care nu reușește să atragă nici investiții, nici tineri de valoare din cauza administrației locale care nu este preocupată de atragerea de investitori, întrucât, aici, cei mai mari angajatori sunt compania de salubrizare și compania apei.  Nu este un lucru rău, dar este un semn că nu vin investitori care să adauge plus valoare”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Potrivit europarlamentarului, vizita la Constanța are ca scop analizarea problemelor economice ale orașului, atât în ceea ce privește portul, turismului de croazieră, cât și transportul fluvial, întrucât, spune Mureșan, orașele portuare din Europa au cel mai mare grad de dezvoltare, după capitale, lucru ce nu se întâmplă și în cazul Constanței.

Eu, ca membru al Parlamentului European văd că în majoritatea statelor europene orașele port sunt cele mai importante orașe din țară, excluzând capitala. La noi, din păcate, potențialul Constanței și al cetățenilor rămâne nefructificat. În  ceea ce privește turismul, inclusiv turismul de croazieră, vedem că lucrurile stagnează.

Mi-e clar că din cauza confictelor din Ucraina și a situației din Turcia operatorii sunt mai reticenți în a aduce vasele de croazieră în Marea Neagră, dar noi trebuie să oferim turism de croazieră începând de aici, din Constanța. Totodată, ne intereseză traficul fluvial pe Dunăre. Vom discuta toate aceste lucruri cu primarii, cu tinerii pentru a vedea ce soluții putem găsi”, a afirmat europarlamentarul.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PPE a menționat că este interesat de stadiul în care se află învățământul universitar constănțean, întrucât, consideră că este extrem de important ca tinerii din Constanța să studieze în Constanța, pentru că, dacă vor pleca la studii în alte orașe sau în străinătate, există o foarte mică probabilitate ca aceștia să se întoarcă ulterior acasă.

Totodată, Mureșan a adus în lumină problemele economice apărute în țară în urma guvernării PSD, apreciind că partidul trebuie să se retragă.

Avem un al treilea guvern condus din umbră de Liviu Dragnea și vedem că, de când PSD este la guvernare, inflația a ajuns la 5,4%, fiind cea mai mare inflație din toate țările Uniunii Europene. Acest lucru înseamnă că banii pe care îi avem în buzunar își pierd în fiecare zi din valoare.

Roborul a atins astăzi un nivel record, fapt ce creează probleme majore tuturor oamenilor care, cu bună credință, s-au împrumutat pentru a achiziționa un bun de folosință îndelungată, pentru a achiziționa un imobil.

Un lucru absolut firesc, doar că oamenii nu au prevăzut că va veni un guvern care va gestiona iresponsabil economia și costul creditării va crește.

În același timp, investițiile străine scad, investițiile de la bugetul de stat sunt reduse (banii merg în cheltuieli și pomeni), iar atragerea de fonduri europene sub actualul Guvern este un eșec, pentru că, după 4 ani și jumătate am reușit să absorbim doar 13%.

Guvernul Dăncilă-Dragnea trebuie să plece, de aceea partidul nostru a depus o moțiune de cenzură. Fiecare zi de guvernare a PSD este o zi în care Guvernul se află cu mâna în buzunarele oamenilor”, a precizat europarlamentarul.

 

Actualitate