Examenul a fost programat pentru ora 9:00, timp în care în fiecare sală de clasă au sosit subiectele unice pe care absolvenții de gimnaziu trebuie să le parcurgă.

Timpul estimat elaborării și redactării lucrării este de 120 de minute din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

După terminarea primei probe a Evaluării, în jurul orei prânzului, la fiecare unitate de învățământ vor fi afișate subiectele însoțite de baremul de corectare.

Potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN), elevii vor susține proba la matematică miercuri, 13 iunie, iar pe 14 proba scrisă la limba maternă, destinată minorităților.

Fiecare probă va fi monitorizată audio-video, pentru a nu da elevilor șansa să fraudeze examenul, întrucât, cazurile și tentativele de fraudă sunt sancţionate cu excluderea din examen şi acordarea notei 1.

Pentru buna desfășurare a examenului, MEN informează profesorii și elevii de existența unor reguli stricte de care trebuie să se țină cont în timpul examenului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/ centrul de examen în acest scop.

Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen”, arată un comunicat al Ministerului Educației.

Totodată, MEN precizează că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

MEN pune la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Astfel, numărul de telefon 0800801100 va fi disponibil în perioada 11 – 14 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8,00 – 14,00.

 

(Visited 80 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.