Expoziția este organizată pentru ca oamenii să afle povestea unuia dintre cele mai negre episoade de distrugere a patrimoniului cultural și istoric de la malul mării, pentru a înțelege că un asemenea dezastru poate fi reparat doar prin implicare și neuitare și pentru a conștientiza că niciun alt monument istoric din Constanța nu trebuie să mai aibă, vreodată, aceeași soartă.“, au transmis organizatorii.

Evenimentul face parte din campania ziarului Info Sud-Est de informare și conștientizare a situației în care se află Palatul Regal din stațiunea Mamaia, construit la inițiativa Reginei Maria, între 1924-1926, și adus în stadiul de ruină după ce a fost transformat în club și exploatat sălbatic și fără respectarea legii, apoi incendiat.

Puteți vizita expoziția #PalatulReginei, joi, 18 iulie, între orele 17.00 și 22.00, și vineri, 19 iulie, în intervalul orar 11.00-22.00, unde va fi deschisă chiar în fața Palatului Regal din Mamaia.

Sâmbătă, 20 iulie, expoziția va fi mutată pe terasa Hotelului Intim (str. Nicolae Titulescu, nr. 9), începând cu ora 17.00.

Accesul este gratuit.

Expoziția este organizată cu sprijinul Asociației Tomis Antidrog Constanța.

 

(Visited 77 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.