Într-un comunicat de presă, Poliția Română a anunțat oficial detaliile extrădării lui Radu Mazăre din Madagascar.

În urma informării transmise de autorităţile din Republica Madagascar, la data de 14 mai, cu privire la admiterea extrădării persoanei urmărite internaţional, Radu Ştefan Mazăre, Poliţia Română a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a acesteia.

Astfel, s-a constituit o escortă, formată din poliţişti români, care se va deplasa în Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmărite internaţional, întoarcerea pe teritoriul României urmând a avea loc la data de 20 mai 2019”, anunţă Poliţia, într-un comunicat de presă“, se arată în comunicat.

Ministrul de Justiţie din ţara africană a confirmat extrădarea lui Radu Mazăre şi a declarat că e posibil ca până joi, dosarul de extrădare să fie gata, iar Radu Mazăre să părăsească insula, spunând că acesta i-ar putea „contamina de asemenea şi pe corupţii“ din republică.

El este extrădabil pentru că infracţiunea de care a fost acuzat nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupţie. Şi noi, malgaşii, deferim justiţiei, fără ezitare, pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie.

Prin urmare, noi nu mai aşteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea şi pe corupţi de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, a spus Jacques Randrianasolo, ministrul justiţiei din Madagascar, pentru Știrile ProTV, potrivit News.ro.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi seară, că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Madagascar.

 

(Visited 139 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.