Administraţie

Făgădău extinde cartierul Henri Conandă și mărește numărul de polițiști locali în zonă

Primarul municipiului, Decebal Făgădău, vrea să extindă cartierul Henri Coandă, acesta își dorește ca cetățenii care locuiesc în cartier să fie parte integrantă a societății constănțene.

Scris de 
 pe data 
31 ianuarie, 2018

Vreau să schimb această percepție, că acolo locuiesc doar infractori. Sunt elevi olimpici, sportivi de performanță care stau acolo. Dorim să atragem în continuare cetățeni care se integrează social mai ușor„, afirmă primarul Constanței.

Noile blocuri vor fi date în folosință cât de curând, întrucât, există deja 568 de solicitări pentru cele 3 blocuri destinate chiriașilor evacuați (72 de locuințe, 54 garsoniere și 18 apartamente cu 2 camere) și 400 de soicitări pentru alte 3 blocuri ce adăpostesc locuințe sociale.

Vorbim, deci, despre un total de 906 locuințe deja construite și de alte 10 blocuri noi ce însumează 570 de locuințe pentru care s-au primit deja 3.031 de solicitări.

Pentru a întări convingerea sa cu privire la integrarea cetățenilor din acest cartier în colectivul social constănțean, primarul Decebal Făgădău a susținut că în viitorul apropiat vor fi angajați aproape 100 de polițiști locali ce vor asigura, printre altele, securitatea cartierului.

În același timp, primarul a afirmat că vor exista anumite bonificații pentru locatarii cartierului care își duc copiii la școală, care merg constant la medicul de familie sau care au copii cu rezultate speciale la învățătură.

Actualitate