Educaţie

Fără bani de la părinți! Toate școlile și grădinițele din Năvodari vor avea dotări noi, table inteligente, proiectoare și tablete pentru elevi

Primăria Năvodari va investi peste 8 milioane de lei, fără TVA (fonduri europene), pentru dotarea cu mobilier nou, laboratoare și echipamente inteligente a tuturor grădinițelor și școlilor din oraș.

Scris de 
 pe data 
31 martie, 2023

Proiectul de hotărâre „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE INVATAMANT PREUNIVERSITAR ÎN ORAȘUL NAVODARI”.a fost aprobat în ultima ședință de Consiliu Local, fiind deja depusă cererea de finanțare.

Potrivit proiectului, toate clasele vor fi dotate cu: table inteligente interactive, laptop pentru cadrul didactic, sistem de suntem, sistem de videoconferință, imprimantă multidisciplinară, scanner, mobilier pentru sălile de clasă pentru grădinițe, școli și liceu.

Laboratoarele de informatică vor fi dotate cu: tablă interactivă, sistem desktop cu monitor sau laptop pentru fiecare elev și profesor, sistem audio, sistem videoconferință, router wi-fi.

Toate celelalte labortoare (chimie, fizică, biologie etc) vor fi dotate cu mobilier și echipamente specifice de ultimă generație

„Vom investi 8 milioane lei din fonduri europene pentru a transforma toate școlile din Năvodari în cele mai moderne și performante unități de învățământ. De la table inteligente interactive și până la mobilier de clasă și laptopuri, toate unitățile de învățământ, de la grădiniță și până la liceu vor fi dotate”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Actualitate