Ridicarea stării de alertă în România, începând de miercuri, va însemna, pentru elevi și profesori ridicarea tuturor restricțiilor, dar și a facilităților în școli, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie.

„Ridicarea stării de alertă înseamnă, în educație, revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55 și întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011. Adică se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educației”, Sorin Cîmpeanu.

Concret, nu vor mai fi posibile predarea și examinarea online.

În ceea ce privește masca de protecție la școală, purtarea acesteia nu va mai fi obligatorie.

„Odată cu ieșirea din starea de alertă, ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, emis în baza OUG 141 din 2020 și a legii 55 din 2020 își încetează automat valabilitatea. Însă, în calitate de ministru al Educatiei, recomand purtarea măștii de protectie în spatii închise (în școli, grădinițe și universități), chiar dacă nu va exista obligativitatea pentru masca de protecție. Recomand, de asemenea, respectarea riguroasă a regulilor de igienă”, a mai precizat ministrul Educației.

(Visited 374 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.