Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
FCSB are la picioare Liga I în Social Media
Timp Liber

FCSB are la picioare Liga I în Social Media

FCSB are la picioare Liga I Betano în Social Media. Pagina de Facebook a „roș-albaștrilor” a adunat până acum 1,9 milioane de aprecieri, cu peste 1,1 milioane mai mult decât paginile tuturor celorlalte echipe din primul eșalon.

Scris de 
 pe data 
6 iulie, 2018

FCSB are la picioare Liga I Betano în Social Media. Pagina de Facebook a „roș-albaștrilor” a adunat până acum 1,9 milioane de aprecieri, cu peste 1,1 milioane mai mult decât paginile tuturor celorlalte echipe din primul eșalon.

Cluburile sportive și-au adaptat strategia de comunicare acordând rețelelor sociale o importanță tot mai mare. Canalul Social Media cel mai utilizat de români este Facebook, așa că echipele din Liga I (și nu numai) și-au creat pagini pe care postează informații relevante și interacționează cu suporterii. În general, aceste pagini sunt bine actualizate, chiar mai bine decât site-urile oficiale.

Fanii au sesizat acest aspect și au transformat pagina de Facebook a echipei favorite în sursa principală de informare și de socializare cu cei asemeni lor. Un top al popularității avute de cluburile din Liga I pe această rețea de socializare are o relevanță destul de mare în ceea ce privește popularitatea la general a echipelor.

Dinamo e a doua ca popularitate

Ultimul sondaj, realizat înainte de „schisma” FCSB – CSA, indica faptul că Steaua ar avea aproximativ 5 milioane de fani în România. În acest context, nu poate mira pe nimeni că pagina de Facebook a FCSB-ului are 1,9 milioane de fani, fiind pe primul loc în topul despre care vorbeam.

Dinamo, a doua echipă ca popularitate la general, este pe locul secund și în Social Media, dar aici are de aproape 4 ori mai puțini fani decât FCSB.

Campioana CFR Cluj e la distanță mare de primul loc, având o pagină cu numai 103.000 de apreciari.

 

Top aprecieri

FCSB – 1,9 milioane

Pe această pagină sunt transmise în direct meciurile amicale din cantonament, materiale video de la ședințele de pregătire etc.

Există și o pagină de Facebook a clubului Steaua București, care are numai 30.000 de aprecieri.

DINAMO – 450.000

Sunt postate știri despre antrenamente, pregătire, interviuri cu suporterii … transferuri. Dinamo are cota 21.00 pe Unibet să fie următoarea campioană a României.

U CRAIOVA 1948 (fosta CS U CRAIOVA) – 180.000

Pagina este numită Universitatea Craiova (UCVOfficial) și sunt postate știri despre echipă, fotografii, materiale video. Interesant este că pe Facebook există și un grup Anti-CS U Craiova, care are 9.300 de membri.

U Craiova are cota 2.70 la Winmasters să o învingă pe CFR în Supercupa României, pe 14 iulie.

De asemenea, pagina lui FC U Craiova, echipa lui Mititelu din Liga a treia, are 107.000 de aprecieri, iar pe ea sunt postate multe știri despre… „clonă”.

CFR CLUJ – 103.000

Sunt postate știri și imagini de la amicale, materiale video cu fotbaliștii, informații despre echipele de juniori.

VIITORUL (Academia de fotbal Gheorghe Hagi) – 93.000

Găsiți aici materiale video de la meciurile de pregătire, accentul fiind pus și aici pe grupele de copii și juniori.

CSMS POLI IAȘI – 31.000

Sunt postate noutăți și imagini despre echipa de seniori și despre formațiile de juniori,

FC BOTOȘANI – 19.600

Există știri despre abonamente pentru noul sezon, despre transferuri și amicale.

FC HERMANNSTADT – 16.000

Sunt postate informații și fotografii de la pregătirile echipei care se pregătește pentru primul sezon în Liga I. Microbiștii găsesc și știri despre transferuri.

ASTRA GIURGIU – 13.000

Găsiți știri despre amicale și despre activitatea clubului. Postarea despre numirea lui Marius Măldărășanu ca antrenor principal a avut ecouri negative din partea suporterilor, care sunt convinși că echipa nu va prinde play-off-ul în sezonul viitor.

SEPSI OSK – 12.000

Știri despre transferuri și despre alte evenimente din viața echipei. Este singura pagină bilingvă, în română și maghiară (comentariile suporterilor sunt 80% în maghiară, dar Facebook oferă și traducerea).

GAZ METAN MEDIAȘ – 10.000

Sunt postate știri despre amicale și despre transferuri.

FC VOLUNTARI  – 8.700

Știri despre transferuri, materiale video. De exemplu, a fost postată înregistrarea conferinței de presă susținută de Ioan Andone, noul manager general al clubului.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI – 6.900

Noutăți despre perioada de pregătire și despre partidele amicale.

CONCORDIA CHIAJNA – 5.500

Sunt postate înregistrări video cu declarații ale fotbaliștilor, știri despre acțiunile echipei și ultimele transferuri.

Cifrele prezentate sunt valabile la sfârșitul lunii iunie. Este posibil ca până la startul Ligii I, pe 21 iulie, ele să se modifice, dar schimbările nu vor fi semnificative.

 

Actualitate