Și în acest an, Primăria Ovidiu le oferă, atât localnicilor, cât și celor din Constanța sau împrejurimi, trei zile de distracție și voie bună pentru a celebra Zilele Orașului.

Vineri, 28 iunie:

Ora 16:00 – Festivalul cantecului popular ”Elena Roizen”( recital Ion Amititeloaie, Stefania Narenji)

La inițiativa primarului George Scupra, Primăria Ovidiu va dedica un moment în memoria artistei Elena Ionescu Cojocaru și, începând din acest an, va fi acordat și un trofeu ce va purta numele regretatei interprete de cântec popular.

De asemenea, trofeul festivalului „Elena Roizen” va fi acordat celui mai bun concurent și are valoarea de 1.500 de lei. Locul al doilea este recompensat cu 800 de lei, locul al treilea cu 600 de lei. Vor mai fi acordate două mențiuni de câte 500 de lei, premiul jurului – 300 de lei, și premiul de popularitate – 200 de lei.

Ora 16:00Kureș (lupte tătaresti) pe Stadion Ovidiu.

Kureşul, sportul tradiţional al tătarilor prin care luptătorii îşi pun în valoare însuşirile fizice şi psihice, este o demonstraţie de cinste, dreptate, curaj şi dibăcie.

Regulile care stau la baza organizării kureşului sunt simple, lucru care a făcut, de altfel, ca această formă de întrecere să se perpetueze cu uşurinţă, ducând cu ea, în timp, una dintre numeroasele valori tradiţionale ale etniei tătare. Potrivit tradiţiei, la finalul competiţiei învingătorul pleacă acasă cu un batal.

Ora 20:00Festival de muzica folk. Pe scena din Parc Faleză Lac Ovidiu vor ura unele dintre cele mai apreciate nume ale muzicii folk. Spectatorii îi vor putea vede și asculta live în recitaluri de excepție pe Mircea Vintila. Emeric Imre, Daniel Iancu, Lari Marinescu, Silviu Covaci și Vivi Petcu.

 

(Visited 189 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.