Oare cât de bolnav  este statul român ca să îi poți spune unei mame care își caută copilul dispărut să nu te mai bată la cap pentru că fata ei e la produs în Spania? Iar când copilul este găsit doar oase și cenușă, să trimiți mascații după mamă și să o amendezi cu 5.000 de lei pentru că nu a venit când ai vrut tu la audieri. Să îi rupă polițiștii ușa, să o ia pe sus, să tragă de părinții și bunicii copilei care și-a pierdut viața fiindcă tu, statul român, te-ai șters la fund cu drepturile și viitorul ei.

 

Cât de revoltătoare sunt acele imagini cu polițiștii și procurorii stând timizi și liniștiți cu ceasul în mână, așteptând să se facă ora 6 pentru a intra peste criminalul care în timpul acesta curma o nouă viață nevinovată. Iar apoi să îți trimiți mascații înarmați și cu câini să intre în casa familiei victimei, care refuză să vină la audieri. Și pentru ce să vină? Când a venit să anunțe dispariția, când se mai putea face ceva pentru viața acelei copile, polițiștii și-au bătut efectiv joc disperarea mamei. „E fugită cu iubitul la produs”, a fost mesajul autorităților, în timp ce copila era captivă în casa monstrului din Caracal.

 

Și ca să-și ascundă propria crimă, căci statul român a fost complice fără doar și poate al odiosului Dincă, transformă întreaga poveste într-o telenovelă deșănțată, făcând să dispară din ochii publicului ceea ce era și este evident: două fete au murit fiindcă instituțiile publice au refuzat să-și facă treaba! Au mascat ceea ce era simplu și evident în spectacole grotești, dar atât de savurate de public: reconstituiri teatrale, ipoteze și răsturnări de situație, descoperiri bombă venite pe surse, mascați care dau buzna în locuința uneia dintre victime, teste ADN peste teste, povești cu FBI, zeci de ore de dezbateri la televizor despre orice, doar despre ceea ce era evident nu: că fetele au avut doi călăi: Dincă și statul român!

 

Criminalul Dincă și-a recunoscut faptele, a dezvăluit cadavrele. Dar celălalt monstru, care l-a ajutat să curme două vieți, nici gând de remușcări, de mărturisiri. Și cu el în libertate, va mai curge mult sânge nevinovat până ne vom da seama că indiferența și corupția statului român ucide!

 

PS: Despre viermele care parazitează drama acestor fete pentru a-și construi o traiectorie politică nu merită vorbit.

(Visited 453 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.